Wijnhuis | Château Pesquié |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Côtes du Rhône |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
viognier clairette rousanne |
Categorieën |
Biowine Witte wijn |
Download PDF |
Fris, bloemig, exotisch fruit
De druiven hebben gerijpt op kiezelhoudende bodems met klei en zandsteen. De fermentatie vind plaats op INOX tanks, waarna de wijn nog enkele maanden verder rijpt op de fles.
Geitenkaas, salades, gegrilde visgerechten
91/100 pnt – Wine Enthusiast
Het 18e eeuws Provençaals huis is gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. De huidige eigenaren Frédéric Chaudière en zijn broer Alexandre (wijnmaker) runnen samen Château Pesquié. Op ecologische wijze worden 72 hectare aan wijngaarden bewerkt rond de gemeente Mormoiron. Mede dankzij de unieke ligging, de gevarieerde bodem en de juiste druivenrassen worden hier wijnen van topkwaliteit gemaakt. Beide broers worden momenteel gezien als pioniers van de vernieuwing in de streek Ventoux en dit wordt onderstreept door de vele waarderingen in de international wijnpers.
Deze cuvée Terrasses is een hommage aan het landschap van de Provence. De naam is een verwijzing naar de terrassen die zijn aangelegd op de heuvels om daar de druivenstokken te kunnen aanplanten en bewerken om zodoende het beste resultaat te verkrijgen. Tegenwoordig zijn nog steeds zeer oude olijfbomen te vinden op deze terrassen. Die “restanques” of “rébangués” genoemd worden.