Strozzi Sodole Toscana Rosso IGT

Proefnotitie

Diep robijnrood van kleur. Aroma’s van rood fruit, viooltjes en ceder. Stevige body met elegante tannine en een zachte afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Guicciardini Strozzi
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druif sangiovese (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rood fruit, viooltjes, ceder

Vinificatie:

Deze wijn wordt alleen geproduceerd als alle omstandigheden perfect zijn voor de wijn. De wijn wordt gemaakt van de beste sangiovese en wordt minimaal 12 maanden gelagerd op Frans eiken.

Wijn spijs:

Heerlijk met mediterraans eten, gevogelte, rood vlees, BBQ, wild, paté

Awards:

“Het donkere fruit. De zure kersen en de kersenlikeur. De fijne bitters. Van cacao. Gebrande koffieboontjes. Voortdurende zuren. Zwaargewicht met een aangename lichtvoetigheid. Bovendien gemaakt door twee prinsessen (Natalia en Irina), telgen van de zoveelste generatie van de familie Strozzi die hier de boel al een jaar of duizend een beetje draaiende houdt. En daar is toch veel voor te zeggen.”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 9-

Achtergrondinformatie:

Deze wijn wordt geproduceerd sinds 1983 is vernoemd naar een bepaald stuk in de Cusona. Op het etiket staat de politicus Francesco Guicciardini afgebeeld.

Sinds 994 is de familie Guicciardini-Strozzi gevestigd nabij de middeleeuwse stad San Gimignano in Toscane. De historische villa en wijnkelder vormt het hart van het huidige wijnbedrijf dat tegenwoordig 530 hectaren wijngaarden omvat. De geschriften over wijnmaken door de familie gaan terug tot de middeleeuwen wat Tenuta Guicciardini-Strozzi het oudste wijnhuis maakt. De familie Strozzi heeft een rijke familiegeschiedenis. Zo zijn ze onder meer verbonden met de familie van Winston Churchill en blijkt uit hun stamboom dat Mona Lisa een verre voorouder was.

Tegenwoordig wordt het huis geleid door de jongste generatie van deze familie; de zussen en prinsessen Natalia en Irina. Behalve het huis in Cusona naast San Gimignano bezit de familie meerdere wijnhuizen door Toscane. Hierdoor is het voor de familie mogelijk om ‘super tuscans’ aan te bieden uit de befaamde Bolgheri en Maremma.


Meer van Guicciardini Strozzi