Wijnhuis | Maison Sichel |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Bordeaux |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
merlot (80 %) cabernet franc (15 %) cabernet sauvignon (5 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Kersen, kruiden, hout
Na de handmatige oogst vindt de schilweking plaats gevolgd door de vergisting voor 3 tot 4 weken. Daarna rijpt de wijn voor 12 maanden op Frans eikenhouten fusten. Waarvan 33% op nieuwe eikenhouten fusten.
Geroosterde groenten, vlees en oude kazen
“Pico Chateau uit een uitstekend jaar. Kloekmoedige, ferme, stevig uitpakkende rode van een geruststellend klein domein (4,5 ha). Bepakt met laurier en de minzame intelligende strengheid van de cabernet franc die voor zijn 20-procentsdeel ook zijn partijtje meespeelt. Mooie donkere partijen, een stoer bittergarnituur en tannines met de ellebogen op tafel. En dat mag. Wijnmaker Daniel Ybert beveelt zijn creatie aan bij een relaxed meal”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5.
Maison Sichel is een familiebedrijf gevestigd in Bordeaux sinds 1883. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château. In 1961 vestigde zijn zoon Peter Allan, de vader van de huidige directie, zich met vrouw Diana in de regio van Bordeaux door de koop van Château Angludet, eveneens in Margaux. Hij ontwikkelde het bedrijf verder in 1967 met de bouw van een winery, de Cave Bel Air, in het Entre-Deux-Mers gebied. Hier worden onder andere de wijnen als Les Hauts de Bel Air gevinifieerd.