Bel Air l Bordeaux Sauvignon Blanc

Proefnotitie

Citroengele kleur met aroma’s van citrus, gras en exotisch fruit. Fris en fruitig met elegante zuren en een zuivere afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Maison Sichel
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bordeaux
Sluiting Kurk
Druif sauvignon blanc (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, gras, exotisch fruit

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd, daarna vindt de fermentatie van het sap plaats onder lage temperatuur op rvs tanks. Door deze methode blijft de wijn haar fruitige karakter behouden.

Wijn spijs:

Aperitief, frisse kazen zoals geitenkaas en salades

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Maison Sichel is een familiebedrijf gevestigd in Bordeaux sinds 1883. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château. In 1961 vestigde zijn zoon Peter Allan, de vader van de huidige directie, zich met vrouw Diana in de regio van Bordeaux door de koop van Château Angludet, eveneens in Margaux. Hij ontwikkelde het bedrijf verder in 1967 met de bouw van een winery, de Cave Bel Air, in het Entre-Deux-Mers gebied. Hier worden onder andere de wijnen als Les Hauts de Bel Air gevinifieerd.


Meer van Maison Sichel