Sichel Bordeaux

Proefnotitie

Diep granaatrood van kleur. Rijk bouquet van zwarte bramen, kersen en hints van eiken. Evenwichtig in de smaak met een elegante afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Maison Sichel
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bordeaux
Sluiting Kurk
Druiven merlot (65 %)
cabernet sauvignon (35 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bramen, kersen, eiken

Vinificatie:

Na de zorgzame selectie van de beste druiven worden deze ontsteelt en gekneusd. Dan vindt de fermentatie met schilweking plaats tussen de 30-32 graden om veel smaak en aroma uit de schil te krijgen. Vervolgens wordt het vrije uitloop sap onttrokken en word het overgebleven sap en schillen geperst. Beide worden samen gevoegd voor de malolactische vergisting voor de botteling.

Wijn spijs:

Gegrild vlees, stoofschotels, oude kazen

Awards:

**** – max. 5 sterren. Kruiden, leer, tabak, cassis. Stevig, sap, karakter, rijke tannins.
- Perswijn 2020

Achtergrondinformatie:

Maison Sichel is een familiebedrijf gevestigd in Bordeaux sinds 1883. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château. In 1961 vestigde zijn zoon Peter Allan, de vader van de huidige directie, zich met vrouw Diana in de regio van Bordeaux door de koop van Château Angludet, eveneens in Margaux. Hij ontwikkelde het bedrijf verder in 1967 met de bouw van een winery, de Cave Bel Air, in het Entre-Deux-Mers gebied. Hier worden onder andere de wijnen als Les Hauts de Bel Air gevinifieerd.


Meer van Maison Sichel