Wijnhuis | Maison Sichel |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Bordeaux |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
cabernet sauvignon (55 %) merlot (45 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Vanille, kersen, cassis
Na de handmatige oogst vergist een deel op rvs tanks en een deel op betonnen vaten. Dit wordt temperatuur gecontroleerd. Daarna rijpt de wijn voor 12 maanden op Frans eikenhouten fusten.
Uitstekende begeleider bij wild, rood vlees en stevige kaassoorten
-
Maison Sichel is een familiebedrijf gevestigd in Bordeaux sinds 1883. De familie is van oorsprong Duits, maar het bedrijf in Bordeaux werd opgericht door de Britse tak. Grootvader Allan kocht in 1938 met drie andere families Château Palmer in Margaux. De familie Sichel is nog steeds mede-eigenaar van dit inmiddels wereldberoemde château. In 1961 vestigde zijn zoon Peter Allan, de vader van de huidige directie, zich met vrouw Diana in de regio van Bordeaux door de koop van Château Angludet, eveneens in Margaux. Hij ontwikkelde het bedrijf verder in 1967 met de bouw van een winery, de Cave Bel Air, in het Entre-Deux-Mers gebied. Hier worden onder andere de wijnen als Les Hauts de Bel Air gevinifieerd.
Deze wijn wordt gemaakt onder auspiciën van het grote Château Giscours 3e grand cru classe uit Margaux, volgens de klassieke methode in de Bordeaux.