Wijnhuis | Susana Balbo |
Land van herkomst | Argentinië |
Streek | Mendoza Valley |
Sluiting | Kurk |
Druif |
malbec (100 %) |
Categorieën |
Dessertwijn Rode wijn |
Download PDF |
Rijp fruit, bittere chocolade, anijs
Na de handmatige oogst in juni (zo’n 20-25 dagen na de reguliere oogst van de malbec) worden de druiven ingedroogd. Daarna volgt de fermentatie met speciaal geselecteerde gisten om de hoge suikerconcentraties te compenseren, in roestvrijstalen tanks voor 20 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van 24°-26°C. Vervolgens rijpt het sap 2-3 maanden dagen ‘sur lie’, met bâttonage techniek. Rijping voor 10 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.
Chocoladetaart, -truffels, brownies, desserts met bessen.
Susana Balbo is een van de toonaangevende en meest innovatieve wijnmakers van Argentinië . In 1981 studeerde Susana af als eerste vrouwelijke oenologe in de Argentijnse wijngeschiedenis. Vervolgens werkte ze gedurende 25 jaar voor diverse grote wijndomeinen als wijnmaakster.
Ze wordt wel gezien als de ‘Evita Péron’ van de Argentijnse wijnbouw. Invloedrijk, geliefd en een tikkeltje controversieel. Onder haar motto ‘waar een wil is, is een wijn’ creëert ze haar weg naar haar ultieme droom: een eigen wijnmakerij waar ze helemaal los kan gaan met haar ideeën over het maken van sublieme wijnen. In 1999 startte zij haar eigen wijndomein Dominio del Plato in het hart van de Lujan de Cuyo in Mendoza. Het wijnhuis ligt adembenemend tegen de achtergrond van het Andesgebergte. In 2016 werd de naam aangepast naar Susana Balbo Wines.