Tenuta di Biserno Il Pino di Biserno

Proefnotitie

Diep robijnrood van kleur. Geuren van rijp zwart fruit zoals bramen en kersen. Daarnaast ook een kruidige toets en hout.

Specificaties

Wijnhuis Tenuta di Biserno
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druiven cabernet franc (30 %)
merlot (35 %)
cabernet sauvignon (12 %)
petit verdot (23 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Bramen, kersen, kruiden

Vinificatie:

Na de oogst worden de druiven ontsteelt. De vergisting neemt plaats voor 3 tot 4 weken op roestvrijstalen vaten bij 28 graden. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats, 25% op hout en de rest op roestvrijstaal. Vervolgens rijpt 85% van de wijn voor 12 maanden op nieuw en gebruikt Franse eikenhouten fusten.

Wijn spijs:

Gebraden vlees, rijpe kazen en stoofschotels

Awards:

91 pnt – Falstaff (Il Pino 2017)
93 pnt – Wine Spectator (Il Pino 2017)
Gold medal – The Winehunter Award 2019 (Il Pino 2017)


“Maakt indruk zonder dat het pochen wordt. Draagt een donker maatpak zonder zich daarop voor te staan. Geurend naar viooltjes en trakterend op een mondvol donker fruit dat zich in de schaduw tot rijpheid heeft weten te worstelen. Zure pruimen en bittere kersen. Een zoetje van gebrande paprike en bittere chocola. Een licht ruwe raps en een van een zorgvuldig getrimde eendagsbaard. Super Tuscan materiaal tegen een bijbehorende prijs”,
Harold Hamersma, beoordeeld met een 9

Achtergrondinformatie:

In 1995 ontdekte Lodovico Antinori een domein wat hij later met zijn broer Piero en landeigenaar Umberto Mannoni omtoverde tot Tenuta di Biserno. Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Tenuta di Biserno grenst aan het historische dorp Bolgheri en biedt een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral cabernet franc en merlot en in kleinere hoeveelheden petit verdot en cabernet sauvignon.


Meer van Tenuta di Biserno