Rapitalà Alto Reale Nero D'Avola Sicilia DOC

Proefnotitie

Intense robijnrode kleur met doordringende aroma’s van rode kersen, framboos. Toegankelijk en delicaat, vol van smaak met zachte tannines en een fijne zuurgraad.

Specificaties

Wijnhuis Tenuta Rapitalà
Land van herkomst Italië
Streek Sicilië
Sluiting Kurk
Druif nero d’avola
Categorieën Biowine
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rode kersen, framboos, fris

Vinificatie:

De druiven worden bij ultieme rijpheid geplukt dan vindt het inweken van de schillen plaats. Dit duurt lang om zoveel mogelijk, geur, kleur en smaak uit de schillen te onttrekken. Na de vergisting rijpt de wijn op houten en rvs fusten om complexiteit te geven.

Wijn spijs:

Eventueel licht gekoeld goed te combineren met pasta’s, gevogelte, wit vlees en belegen kazen.

Awards:

91/100 pnt. – James Suckling
89/100 pnt. – Wine Enthusiast

Goede kleurintensiteit, vrij compacte geur, mocht iets meer schakering hebben, sympathieke aanzet, mooi fruit, frisse zuren, veel kruidigheid, goede lengte, verrassend goede smaakbeleving, zeker voor deze prijs. - Proefschrift

Achtergrondinformatie:

Alto Reale is een eerbetoon aan de heuvellandschappen in het Alcamo-gebied. De druiven worden geteeld in verschillende microklimaten binnen het Alcamo gebied.

Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitala het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.

De naam Rapitalà is afgeleid uit het Arabisch en betekent land van god. Arabische teksten en architectuur zijn nog veel te vinden op Sicilië doordat het eiland in het verleden Saraceens is geweest.


Meer van Tenuta Rapitalà