Rapitalà Piano Maltese Bianco Terre Siciliane IGT

Proefnotitie

Heldere goudgele kleur met frisse, rijke Mediterrane aroma's. Een verleidelijk karakter met warme, fruitige tonen en tonen van amandel. Een elegante afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Tenuta Rapitalà
Land van herkomst Italië
Streek Sicilië
Sluiting Kurk
Druiven catarrato (35 %)
chardonnay (30 %)
grillo (35 %)
Categorieën Biowine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Verleidelijk, Mediterraans, tonen van amandel

Vinificatie:

De druiven worden na de oogst zachtjes gekneusd zonder enig zuurstof contact om de frisheid te behouden. Daarop volgt een langzame natuurlijke vergisting op rvs.

Wijn spijs:

Gastronomische visgerechten, schaal- en schelpdieren, wit vlees.

Awards:

‘GEUR: ingetogen, wit fruit, appel, peer, citrus.
SMAAK: vulling, sap, rond bittertje.’
- 4/5 sterren, Perswijn

Achtergrondinformatie:

Tenuta Rapitala omvat 225 hectaren wijngaarden gelegen in het hart van Sicilië. Hier waren het de ouders van de huidige eigenaar graaf Laurent Bernard De La Gatinais die in 1968 het wijnhuis startten. Dankzij de Franse roots van de vader van graaf Laurent Bernard De La Gatinais, was Rapitalà het eerste Siciliaanse wijnhuis dat internationale druiven aanplantten. Tegenwoordig staat het wijnhuis bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan. Naast wijnmaker Silvio Centonze die verantwoordelijk is voor de kelder, werkt landbouwkundige Ignazio Arena in de wijngaarden. Beiden willen zo milieu vriendelijk mogelijk te werk gaan. Om dit te bereiken, wordt er gebruik gemaakt van hernieuwbare energie afkomstig van windmolens die zich bevinden op de top van de heuvels rondom het huis.


Meer van Tenuta Rapitalà