header Domaine Gérard Fiou

Domaine Gérard Fiou

Ambachtelijke wijnmaker

Dit Franse familiebedrijf in de oostelijke Loire streek is opgericht door de voorouders van Gérard Fiou en na diens pensionering overgenomen door de bevriende familie Bourgeois. Deze familie is toonaangevend maker van Sancerre en Pouilly wijnen: hun expertise legt wijnhuis Domaine Gerard Fiou geen windeieren! In dit gebied wordt al wijn gemaakt sinds de 15e eeuw, monniken hebben wijnbouw verder helpen ontwikkelen. Het terroir van de wijngaard van Domaine Gérard Fiou werd lange tijd te moeilijk bevonden voor wijnbouw, inmiddels zijn alle wijnbouwers uit de omgeving het erover eens dat dit het meest interessante terroir van Sancerre AOP is.

Wijngaarden

In de wijngaarden, nu bijna 10 hectare, staan zeer oude wijnstokken met sauvignon blanc en pinot noir druiven. Er worden voornamelijk schitterende witte wijnen gemaakt maar ook mooie rode wijn en karaktervolle rosé.

Wijnmaker

Florent Bourgeois is een jonge wijnmaker die bij gerenommeerde wijnhuizen wereldwijd ervaring heeft opgedaan. Hij is enorm toegewijd aan de zeer oude wijnstokken en hij maakt complexe, intense en fruitige wijnen in een geheel nieuwe stijl, met de ambachtelijke tradities hoog in het vaandel.

logo Domaine Gérard Fiou

Producten van Domaine Gérard Fiou