Wijnhuis | Podere Il Carnasciale |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Toscane |
Sluiting | Kurk |
Druif |
caberlot (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Harmonieus & vol, peper, bloemig
De druiven komen van dezelfde wijngaarden als waar vanaf de Il Caberlot wordt geproduceerd. Voor de Carnasciale gebruiken ze de druiven van de jonge percelen. Na de handmatige oogst volgt een spontane alcoholische gisting in RVS en de malolactische gisting in barrique. Vervolgens rijpt het sap voor 22 maanden in een 40hl ‘botte grande’ en nog zes maanden op fles.
Rood vlees, wild, oude kazen
90/100 - Wine Spectator
94/100 - James Suckling
Podere Il Carnasciale wordt al jaren gerund door de familie Rogosky. Volgens de visie van zijn vader & oprichter van het wijnhuis, Wolf Rogosky, runt Moritz Rogosky het landgoed met trots. Met een eigen oenoloog, wijnmaker en agronoom, samen met de creatieve benadering van het maken van unieke Toscaanse wijnen, produceert Podere Il Carnasciale het jaar in jaar uit wijnen van absolute topkwaliteit.
Het wijnhuis ligt in het ‘koelere’ deel van Toscane: in het zuidelijke Chianti-gebergte in de regio Vald'Arno di Sopra, in het midden van de gouden driehoek tussen Florence, Siena en Arezzo. Dit gebied wordt al meer dan 300 jaar erkent voor zijn specificiteit en kwaliteit.
Moritz Rogosky gaat nog iets verder in die specificiteit; Podere Il Carnasciale is het enige wijnhuis in heel Italië dat werkt met de Caberlot-variëteit. Een ras dat officieel niet bestaat, maar waarvan de unieke eigenschappen over de hele wereld worden erkend. De druif heeft de vorm, structuur en kleur van een Cabernet Franc, maar deels de karakteristieke smaken van een Merlot. Het vermoeden leeft dan ook dat de Caberlot-druif een kruising van de twee variëteiten kan zijn. Met veel zorg en vakmansschap voor detail, precisie en kwaliteit komen er fantastische wijnen voort vanuit de Caberlot-druif. Unieke wijnen, die alleen door Podere Il Carnasciale op de markt gebracht worden.