header St. Michael Eppan

St. Michael Eppan

De geschiedenis van St. Michael Eppan gaat meer dan 100 jaar terug. Het wijnhuis werd opgericht in 1907 door een groep wijnboeren uit de regio. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde wijnproducenten in Zuid-Tirol. Het domein hoort bij de top 10 van beste wijnmakers van Italië. Niet voor niets blijft 70% van de wijnen in Italië! De overige 30% gaat de hele wereld over. St Michael Eppan combineert traditionele wijnbereidingsmethoden met moderne technieken om wijnen te maken die de unieke eigenschappen van het terroir weerspiegelen. Het wijnhuis hecht ook veel belang aan duurzaamheid en streeft ernaar om op een milieuvriendelijke manier te werken.

De wijnen van St. Michael-Eppan zijn verdeeld over drie lijnen: Classico, Selezione en Sanct Valentin. St. Michael Eppan staat vooral bekend om zijn productie van hoogwaardige witte wijnen, zoals Sauvignon Blanc, Chardonnay en Gewürztraminer. Sinds 2015 zijn hier ook twee rode varianten aan toegevoegd. De witte wijnen vormen 75% van de productie en de overige 25% zijn rood. De in totaal 385 ha wijngaarden bevinden zich door heel Zuid-Tirol, op hoogtes tussen de 400 – 900 meter, wat resulteert in diverse microklimaten die ideaal zijn voor wijnbouw. Zo creëert het wijnhuis jaar in jaar uit kwaliteitswijnen met een rijke smaak en karakter.

Hans Terzer is sinds 1977 de wijnmaker van St. Michael-Eppan. Vanaf het begin heeft hij altijd zijn visie nagestreefd voor het zoeken naar kwaliteit in de wijngaard en in de kelder. Hij wordt beschouwd als één van de pioniers van de productie van witte wijnen in Zuid-Tirol en wordt erkend als een van de belangrijkste figuren in de Zuid-Tiroolse wijnindustrie. Hij was de eerste wijnmaker in Zuid Tirol die witte wijnen liet rijpen op houten vaten, iets wat zijn passie en vakmanschap onderstreept.

Producten van St. Michael Eppan