Baladin Isaac

Proefnotitie

Licht gouden kleur met aroma’s van gist, citrus, koriander en sinaasappelschillen. Verfrissend in de mond, lichte body en toegankelijk.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, koriander, sinaasappelschil

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Aperitief, wit vlees, vegetarische gerechten, vis, zachte kazen zoals mozzarella.

Achtergrondinformatie:

Het was 1997 toen Teo's eerste zoon werd geboren en de naam Isaac kreeg. Onmiddellijk na zijn geboorte wordt de vreugde van de geboorte van Isaac omgezet in creativiteit en creëert Teo Musso, met de zegeningen van zijn partner Nora, een nieuw bier dat hij opdraagt aan zijn pasgeboren zoon: Isaac. Het zou later een van de hoekstenen van de productie van Baladin worden. Verkrijgbaar in 33 cl., 75 cl., en 150 cl.

Isaac is het eerste Italiaanse, ambachtelijke witbier, welke tot op de dag van vandaag het als een referentie in zijn stijl wordt beschouwd. De gerenommeerde, late bierjager Michael Jackson (die zijn naam deelt met de beroemde zanger, maar nog nooit iets gemeen heeft met hem behalve de naam) noemde het zelfs als een van de beste witbieren (‘blanches’) ter wereld.


Meer van Baladin