Baladin L’IPpA

Proefnotitie

Een bier met een mooie, heldere amberkleur en een witte schuimkraag. Verschillende citrustonen van mandarijn worden aangevuld met tonen van meloen en mango. IPPA is verrassend gemakkelijk te drinken, dankzij de mooie balans tussen de bitterheid en het harmonieuze gebruik van hop.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Mandarijn, meloen, mango

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Aperitief, eenvoudige gerechten; gegrild vlees, hamburgers, streetfood.

Achtergrondinformatie:

Teo Musso interpreteert de India Pale Ale-stijl met 100% Italiaanse ingrediënten. En hij doet het op zijn eigen manier, met een persoonlijk tintje, waardoor ook deze IPA duidelijk een Baladin stijl’ heeft meegekregen. L’IPpA maakt deel uit van het project From the Earth to Beer, gecreëerd om Italiaanse landbouwproducten te promoten.

De vier hops (Cascade, Chinook, Comet en Magnum) die de basis van dit bier bepalen, zijn allemaal geplant en geteeld in Italië. De bijzondere bodemsamenstelling geeft de hop eigenaardige en aromatische nuances, die zorgen voor een bier met unieke geuren en smaken.

Het allereerste IPA bier wat Baladin maakt; een bier dat niet extreem probeert te zijn en Italiaans spreekt.


Meer van Baladin