Baladin Rock‘n’Roll

Proefnotitie

Rock’n’Roll heeft een diepe kleur en een mooie witte schuimkraag. Het bier geeft aroma’s van peper, kruiden en tonen van granen. De smaak is evenwichtig tussen fris en warm, zoet en kruidig.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Gedurfd, fris, peperig

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Gegrild vlees, charcuterie, milde kazen

Achtergrondinformatie:

Als je Rock'n'Roll zegt, denk je als eerste aan de grote muziekfestivals - Woodstock, het Isle of White Festival - aan geweldige bands en zangers, van The Stones tot Elvis, Patty Smith, The Who, U2 en The Clash, om er maar een paar te noemen. Peperige en pittige artiesten! In 2012, ter gelegenheid van de 100ste uitgave van het tijdschrift Rolling Stones (Italiaanse editie), creëerde de creatieve brouwers van Baladin een bier om het evenement en de wereld van Rock'n'Roll te vieren.

Een gedurfd, fris en peperig bier, toepasselijk Baladin Rock’n’Roll genoemd, dat door de jaren heen een groot aantal fans heeft aangetrokken – en dit nog steeds doet.


Meer van Baladin