Baladin Nora

Proefnotitie

Warme sinaasappelkleur met aroma’s van gember, citrus en specerijen. Zacht in de mond met smaken van gember en specerijen.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Citrus, gember, specerijen

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Pittige gerechten, kazen, gegrilde groentes

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Nadat Teo Musso twee bieren aan zijn eerste twee kinderen heeft opgedragen, besluit Teo dat het tijd is om ook hulde te brengen aan hun moeder. Dit is de inspiratie om een bier te maken dat haar naam draagt en geïnspireerd is op de Afrikaanse cultuur, gezien de Berber-Algerijnse achtergrond van Nora. Verkrijgbaar in 33 cl. & 75 cl.

Gezien deze achtergrond en de ingrediënten die in het recept zijn gebruikt - met name gember, mirre en khorasan tarwe, een graan dat in de jaren '50 in Egypte werd ontdekt - was het niet meer dan logisch om het "Egyptisch bier" te noemen, zoals het vandaag de dag nog steeds bekend is.


Meer van Baladin