Baladin Terre

Proefnotitie

Terre heeft een diepbruine kleur met amberkleurige tinten, zonder schuimkraag. Moutachtige tonen van karamel en fruit in dringen de neus binnen, samen met de typische geuren van gerstwijnen. De smaak heeft kenmerkende houtachtige tonen, aangevuld met hints van rozijnen en zachte toetsen van mout en chocolade.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Karamel, fruit, rozijnen

Vinificatie:

Birra Baladin Terre is gerijpt in gebruikte vaten van geweldige Italiaanse rode wijnen. Om de bieren op een goede manier te kunnen laten rijpen, is een nieuwe kelder gemaakt: Cantina Baladin.

Wijn spijs:

Romige pudding, gebak, cannoli, pure chocolade, noten.

Achtergrondinformatie:

In 2010 realiseerde Teo Musso een project dat hij al heel lang wilde opzetten. Teo Musso zette zich in zijn jeugd af tegen de wijncultuur binnen het gezin, waardoor hij er in 1986 in slaagde de eerste plaatselijke brouwerij te openen. In de jaren die volgde wilde hij iets doen om zijn familie te eren; het ontwikkelen van een bier, met invloeden uit de wijnwereld. Dit resulteerde in 2010 in de presentatie van een nieuwe kelder, Cantina Baladin, die gewijd was aan het rijpen van bieren op wjinvaten (ook bekend als het voormalige kippenhok van de familie en de voormalige brouwerij). Met zijn vader erbij, presenteerde Teo Musso met trots de resultaten van het Terre en Lune-project: twee bieren gerijpt in houten vaten, waar eerder fantastische Italiaanse witte en rode wijnen in hebben gerijpt.


Meer van Baladin