Baladin Leön

Proefnotitie

De kleur is donkerbruin met zoete specerijen, chocolade, toffee en gedroogd fruit. Vol en krachtig met smaken zoals koffie, drop en chocolade. De afdronk is aanhoudend.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorie Bier
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Chocolade, toffee, gedroogd fruit

Vinificatie:

De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.

Wijn spijs:

Chocolade, wild, stoofschotels en blauwe kazen

Awards:

-

Achtergrondinformatie:

Voor Kerst 1988 wilde Teo Musso een kerstbier maken. Opnieuw geïnspireerd door de Belgische traditie bedenkt hij Nöel: een donker, zoet, vol bier dat perfect past bij de geest van kerstbieren. Na verloop van tijd beseft Teo Musso echter dat de naam van dit bier een probleem is geworden bij het maken van andere themaversies - het hele jaar door beschikbaar - zoals Nöel Chocolat, Nöel Café. Het is verwarrend voor klanten en beperkte de verkoop tot de feestdagen. Daarom besloot hij de naam om te draaien naar Leön; het bier wat het hele jaar door verkrijgbaar is, wordt tijdens kerst bijgestaan door een speciale uitvoering van de Noël. Verkrijgbaar in 33 cl. & 75 cl.


Meer van Baladin