Producent | Baladin |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Piemonte |
Sluiting | Kroonkurk |
Categorie |
Bier |
Download PDF |
Chocolade, toffee, gedroogd fruit
De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke
variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.
Chocolade, wild, stoofschotels en blauwe kazen
-
Voor Kerst 1988 wilde Teo Musso een kerstbier maken. Opnieuw geïnspireerd door de Belgische traditie bedenkt hij Nöel: een donker, zoet, vol bier dat perfect past bij de geest van kerstbieren. Na verloop van tijd beseft Teo Musso echter dat de naam van dit bier een probleem is geworden bij het maken van andere themaversies - het hele jaar door beschikbaar - zoals Nöel Chocolat, Nöel Café. Het is verwarrend voor klanten en beperkte de verkoop tot de feestdagen. Daarom besloot hij de naam om te draaien naar Leön; het bier wat het hele jaar door verkrijgbaar is, wordt tijdens kerst bijgestaan door een speciale uitvoering van de Noël. Verkrijgbaar in 33 cl. & 75 cl.