Borsao Tinto Selección

Proefnotitie

De diepe paarsrode kleur zet de zintuigen meteen aan het werk. De neus ontvangt een cocktail van kersenlikeur, frambozen en weelderige bloemen. In de smaak een perfecte balans van donkerrood fruit, mokka en kruiderijen en een sappige afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Borsao
Land van herkomst Spanje
Streek Campo de Borja
Sluiting Schroefdop
Druiven garnacha (85 %)
syrah (10 %)
tempranillo (5 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Mokka, kruidig, kersen

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op een bodem van kalkzandsteen met rood gesteente. De fermentatie vindt plaats op RVS tanks met temperatuurcontrole.

Wijn spijs:

Geroosterd lamsvlees, pittige kazen, droge worst.

Awards:

91/100 pnt - James Suckling

“Possibly the single greatest dry red wine value in the world, this is an unbelievable wine” - Robert Parker Wine Advocate

Achtergrondinformatie:

De Borsao Tinto Selección wordt gezien als één van de belangrijkste wijnen van het wijnhuis. De naam ‘selección’ komt van de druiven die worden gebruikt voor deze wijn: alleen geclassificeerde, speciaal geselecteerde druiven die voldoen aan een bepaalde kwaliteitseis zijn geschikt voor de Borsao Tinto Selección.

Campo de Borja ligt in de Spaanse provincie Aragón en heeft een eigen Denominación de Origen. Het is een uitgestrekt heuvelachtig gebied met rode steenachtige aarde waarop tal van percelen met druivenstokken, voornamelijk grenache en tempranillo, zijn gelegen. Van deze druiven worden voortreffelijke kwaliteitswijnen gemaakt.

De geschiedenis begint in 1958 waar een aantal wijnboeren een samenwerking aangingen en de Coöperatie de Borja oprichtten. Er zijn nu totaal 620 wijnboeren aangesloten en beheren een wijngaardareaal van 2430ha. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen tussen de Monte Moncayo en de rivier Ebro op hoogten tussen de 300 en 700 meter. Vanaf 2001 hebben de coöperaties van Borja Pozuelo en Tabuenca hun krachten gebundeld en is Bodegas Borsao S.A. opgericht. Met als doel de beste Garnacha wijnen te produceren uit de regio. De aanstelling van wijnmaker José Luis Chueca onderstreept dit doel; hij wordt wereldwijd gezien als ‘the master of Garnacha’.


Meer van Bodegas Borsao