Borsao Bolé

Proefnotitie

Hier excelleert de grenache van de oude stokken. De wijn krijgt een houtlagering deels op eikenhouten vaten. Intens kersenrode kleur. Met een bouquet van rijp fruit en specerijen. De smaak is levendig en mooi in balans, met zachte en ronde tannines.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Borsao
Land van herkomst Spanje
Streek Campo de Borja
Sluiting Kurk
Druiven garnacha (70 %)
syrah (30 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vol & rond, rijp fruit, eikenhout

Vinificatie:

De druiven hebben gerijpt op een kalkhoudend, steenachtig en modderige bodem. De fermentatie vindt plaats op RVS tanks, waarna de wijn 5 maanden heeft gerijpt op Frans eikenhouten vaten (2e of 3e gebruik).

Wijn spijs:

Koud vlees, geroosterd rood vlees, stoofschotels, wit vlees, rijst met vlees, bonen en peulvruchten, belegen kazen (Mancheto).

Awards:

90/100 pnt. - James Suckling

Achtergrondinformatie:

Campo de Borja ligt in de Spaanse provincie Aragón en heeft een eigen Denominación de Origen. Het is een uitgestrekt heuvelachtig gebied met rode steenachtige aarde waarop tal van percelen met druivenstokken, voornamelijk grenache en tempranillo, zijn gelegen. Van deze druiven worden voortreffelijke kwaliteitswijnen gemaakt.

De geschiedenis begint in 1958 waar een aantal wijnboeren een samenwerking aangingen en de Coöperatie de Borja oprichtten. Er zijn nu totaal 620 wijnboeren aangesloten en beheren een wijngaardareaal van 2430ha. De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen tussen de Monte Moncayo en de rivier Ebro op hoogten tussen de 300 en 700 meter. Vanaf 2001 hebben de coöperaties van Borja Pozuelo en Tabuenca hun krachten gebundeld en is Bodegas Borsao S.A. opgericht. Met als doel de beste Garnacha wijnen te produceren uit de regio. De aanstelling van wijnmaker José Luis Chueca onderstreept dit doel; hij wordt wereldwijd gezien als ‘the master of Garnacha’.


Meer van Bodegas Borsao