Vine Roots Garnacha Blanca

Proefnotitie

Citroengeel van kleur met groene tinten. Frisse aroma’s met hints van perzik en peer. Droog, lichte zuren, grapefruit, peer en karamel.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Corral
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druif garnacha blanca (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Droog, peer, karamel

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperatuur in nieuwe Frans eiken vaten van 225 liter. Toepassing van bâtonnage techniek (in contact met gistcellen, doorroeren) voor 16 dagen. Vervolgens rijpt de wijn nog 3 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter.

Wijn spijs:

Serveer tussen 7 en 10 ºC. Gaat goed samen met alle soorten groenten, vis en zeevruchten.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Bodegas Corral