Vine Roots Garnacha

Proefnotitie

Heldere en intense kersenrode kleur. Fijne fruitige aroma’s, zacht en goed in balans. De smaak is rond & sappig, smeuïg met mooie tannines en een goede body.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Corral
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druif garnacha (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Rond & sappig, fruitig, goede body

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperatuur in nieuw Amerikaans eiken van 500 liter. Vervolgens rijpt de wijn nog 3 maanden in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter.

Wijn spijs:

Serveer tussen 15 en 18ºC. Gaat goed samen bij geroosterd/gegrild vlees, visgerechten in rijke sauzen, rijpe kazen en noten.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Bodegas Corral