Los Corralles de Moncalvillo Maturana Blanca

Proefnotitie

Goudgeel van kleur, met delicate aroma’s van noten, karamel en witte bloemen. Zacht & elegant van smaak, evenwichtig met een aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Corral
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druif maturana blanca (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zacht & elegant, noten, witte bloemen

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperatuur in Franse eikenhouten vaten van 225 liter. Toepassing van bâtonnage techniek (in contact met gistcellen, doorroeren) voor twee weken. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter en drie maanden op de fles.

Wijn spijs:

Serveer tussen 8 en 10 ºC. Ideaal bij rijstgerechten, romige sauzen, alle soorten vis en zeevruchten.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Bodegas Corral