Los Corralles de Moncalvillo Maturana Tinta

Proefnotitie

Dieprode kersenkleur. Intense aroma’s van rood fruit, chocolade, zwarte peper en aardse tonen. Volle body, gemiddelde zuurgraad en een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Bodegas Corral
Land van herkomst Spanje
Streek Rioja
Sluiting Kurk
Druif maturana tinta
Categorieën Biowine
Vegan
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vol, zwarte peper, chocolade

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de gisting plaats bij gecontroleerde temperatuur in Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 225 liter en zes maanden op de fles.

Wijn spijs:

Serveer tussen 15ºC en 18ºC. Heerlijk bij alle soorten rood vlees.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Corral is de enige bodega in La Rioja gelegen langs de beroemde pelgrimsroute “Ruta Jacobea” naar Santiago de Compostela. De bodega bezit zo’n 40-tal hectare wijngaard in de Rioja Alta, de subregio van het Rioja gebied waar de beste wijnen vandaan komen. De opbrengst per hectare is vrij laag wat zorgt voor een hoge kwaliteit fruit. De wijnen worden gemaakt in de traditionele stijl met behulp van moderne vinificatietechnieken.

Wineries for Climate Protection
Bodegas Corral zet zich constant in om de biodiversiteit in de wijngaarden te verbeteren en te beschermen. Deze inspanning is nu beloond met het officiële certificaat Wineries for Climate Protection. WfCp zet zich in voor duurzaamheid in en rond de wijngaarden en werkt met vier focuspunten: reductie van broeikasgassen, water management, afvalvermindering en groene energie.


Meer van Bodegas Corral