Borgogno Cesare 04 98 96 82

Proefnotitie

Granaatrood van kleur. Complexe geuren van zwart fruit, tabak, vanille, eikenhout, pruimen, tabak en viooltjes. In de smaak tonen van hout, verfijnde tannine en een lange afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Borgogno | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Druif nebbiolo (100 %)
Categorieën Slow Wine
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwart fruit, vanille, pruimen

Vinificatie:

Wijlen Cesare Borgogno was de jongste van vijf broers en zussen in de jaren 20. Een opvallend en charismatisch figuur die destijds de leiding had over Borgogno. Cesare begon in 1920 met het bewaren van de allerbeste oogsten in de kelders van het wijnhuis. Uiteindelijk werden dit de jaartallen: 2004, 1998, 1996 en 1982. Deze jaartallen heeft Cesare geblend in verschillende percentages en hier één topwijn van gemaakt: Borgogno Cesare.

Wijn spijs:

Gegrild vlees, stoofschotels en paddenstoelenrisotto

Awards:

95/100 pnt – James Suckling

Achtergrondinformatie:

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis bestaat sinds 1761 en gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie.

Borgogno bezit 31 hectare aan wijngaarden waarvan 9 zijn beplant met de Nebbiolo druif. Het wijnhuis is gelegen in het hart van dorp Barolo en een icoon geworden die bekend staat om zijn grote ‘bibliotheek’ aan oudere jaargangen die nog beschikbaar zijn. Zelfs uit de jaren ’60 zijn er nog Barolo wijnen te vinden wat het enorme rijpingspotentieel onderstreept. Borgogno Barolo is in het bezit van een Slow Wine certificaat. Slow verwijst naar methoden van landbouw en veeteelt met respect voor het ritme van de natuur en naar de tijd voor rijping om diepere en complexere geuren en smaken in ons eten en drinken te krijgen. Het draait hierbij om eerlijke, pure, schone wijnen.


Meer van Borgogno | Slow Wine