Borgogno Langhe Bartomè DOC

Proefnotitie

Robijnrode kleur met paarse reflecties neigend naar de kleur van granaat. De neus is aanhoudend van aroma’s van bloemen zoals viooltjes en vers rood fruit, zoals aardbeien. Wat typeert voor een jonge Nebbiolo.

Specificaties

Wijnhuis Borgogno | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kurk
Druif nebbiolo (100 %)
Categorieën Biowine
Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Harmonieus en volfruitig in de mond. Levendige tannines; precies hoe Nebbiolo hoort te zijn.

Vinificatie:

Na de handmatige oogst van Nebbiolo-druiven volgt er een spontane gisting van ongeveer 15 dagen in betonnen tanks. Dit op een gereguleerde temperatuur van 22 tot 28 °C. Dit wordt gevolgd door een rijping van 1 jaar op Sloveense eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Pasta’s, rood vlees en paddenstoelen

Achtergrondinformatie:

100% Biologisch.

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk alleroudste wijnmakerijen in Piemonte. Het Italiaanse wijnhuis bestaat sinds 1761 en gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie.

Borgogno bezit 31 hectare aan wijngaarden waarvan 9 zijn beplant met de Nebbiolo druif. Het wijnhuis is gelegen in het hart van dorp Barolo en een icoon geworden die bekend staat om zijn grote ‘bibliotheek’ aan oudere jaargangen die nog beschikbaar zijn. Zelfs uit de jaren ’60 zijn er nog Barolo wijnen te vinden wat het enorme rijpingspotentieel onderstreept. Borgogno Barolo is in het bezit van een Slow Wine certificaat. Slow verwijst naar methoden van landbouw en veeteelt met respect voor het ritme van de natuur en naar de tijd voor rijping om diepere en complexere geuren en smaken in ons eten en drinken te krijgen. Het draait hierbij om eerlijke, pure, schone wijnen.


Meer van Borgogno | Slow Wine