Wijnhuis | Castello Monaci | Slow Wine |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Puglia |
Sluiting | Kurk |
Druif |
primitivo (100 %) |
Categorieën |
Slow Wine Rode wijn |
Download PDF |
Pruimen, kersen, vanille
Na de oogst rijpt 20% van de wijn op eikenhoutenfusten voor een periode van 6 maanden. De rest rijpt op roestvrijstaal om het volle fruitige karakter te behouden.
Lamskotelet, geroosterd rood vlees
90/100 pnt. – James Suckling
Geur: warm, rozijnen, kruiden, intens
Smaak: zwoel en zoettonen, kruiden, tannine
- 4/5 sterren, Perswijn
“Deze van Monaci heeft behoorlijk wat te bieden. Hoofdrolspeler in deze rosso is de Primitivo, druif die het daar ernstig naar zijn zin heeft. Deze heeft overigens wel wat houthulp ingeroepen. Zoete specerij en vanille ondersteunen zondoorstoofd donker fruit in een klein plasje gesmolten kaneelijs met gember”. - Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 8,5.
Verkrijgbaar in 75 cl. en 37,5 cl.
Castello Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto, bij de poorten van Salice Salentino, bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden rondom het Castello Monaci. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera.
De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermt worden tegen ziekten. Het kasteel in het midden gelegen is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.