Castello Monaci Petraluce Verdeca Salento IGT

Proefnotitie

Briljante strogele kleur met een groene zweem. Dit inheemse druivenras bezit een attractieve geur van wit en geel fruit met delicate aroma’s van witte bloemen. De smaak is vol krachtig doch zeer elegant door de aantrekkelijke fruitzuren en eindigt met doortastende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Castello Monaci | Slow Wine
Land van herkomst Italië
Streek Puglia
Sluiting Kurk
Druif verdeca
Categorieën Biowine
Slow Wine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Wit & geel fruit, witte bloemen, elegant

Vinificatie:

De oogst vindt eind augustus plaats om de frisheid in de druiven te bewaken. Gefermenteerd voor 7 dagen op lage temperatuur op roestvrijstalen vaten om het fruit te behouden. Vervolgens ‘sur lie’ gerijpt om wat meer body te geven.

Wijn spijs:

Risotto, salades, visgerechten.

Awards:

GEUR: ingetogen, geel fruit, perzik, bloemig
SMAAK: sappig, mild zuur, bittertje
3/5 sterren - Perswijn

Achtergrondinformatie:

Castello Monaci is in 1970 opgericht. Niet ver van Lecce, dichtbij de zee, aan de weg naar Taranto, bij de poorten van Salice Salentino, bevinden zich eeuwenoude olijfboom- en wijngaarden rondom het Castello Monaci. Wijnmaker Leonardo Sergio gebruikt veelal inheemse druivenrassen als de primitivo, negroamaro en malvasia nera. De wijnen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, volle en rijpe smaken van zongedroogd fruit met een heerlijke kruidigheid. Castello Monaci werkt zoveel mogelijk natuurlijk en is onderdeel van de ‘slow wine’ beweging. De wijngaarden pal naast de zee gelegen en het klimaat zorgen ervoor dat de druiven op een natuurlijke manier beschermt worden tegen ziekten. Het kasteel in het midden gelegen is behalve de wijnkelder ook een van de meest populaire trouwlocaties van Italië.


Meer van Castello Monaci | Slow Wine