Champagne Fleur de Miraval Rosé ER1

Proefnotitie

Subtiele, roze kleur in het glas. Geuren van aardbei, framboos, grapefruit en limoen. De smaak is een ware belevenis; de zachte bubbel geeft de tong een elegant gevoel. Mooie tonen van rijp rood fruit, gebrande noten, limoen en een delicate mineraliteit. De aanhoudende krachtige smaak is erg verfijnd, met vleugjes mineralen, citrusfruit en wat vanille. Een zeer exclusieve, elegante rosé champagne.

Specificaties

Wijnhuis Champagne Fleur de Miraval
Land van herkomst Frankrijk
Streek Champagne
Sluiting Kroonkurk
Druiven chardonnay (75 %)
pinot noir (25 %)
Categorie Mousserend
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Delicaat, rode bes & framboos, mineraliteit

Vinificatie:

De Champagne Fleur de Miraval Rosé bestaat voor 75% uit Chardonnay druiven van verschillende leeftijden, gemengd met 25% jonge Pinot Noir druiven. De wijn is gemaakt volgens de unieke saignée-methode (druiven laten 'bloeden', wat de wijn zijn subtiele, roze kleur geeft. Na de fermentatie rijpt de Rosé Champagne voor 3 jaar op fles in de donkere kelders van Le Mesnil-sur-Oger.

Wijn spijs:

Oesters, sashimi, schaal- en schelpdieren.

Awards:

94/100 pnt. - Decanter
94/100 pnt. - Wine Spectator
93/100 pnt. - Wine Advocate
93/100 pnt. - Vinous

Achtergrondinformatie:

De Champagne Fleur de Miraval Rosé is een echte limited edition; slechts 20.000 flessen zijn geproduceerd. Om de champagne te beschermen tegen UV-straling, is iedere fles gelakt; zo wordt de wijn pas blootgesteld aan daglicht als de fles wordt geopend. Deze exclusieve productiemethode heeft als doel om, zoals Brad Pitt het zelf omschrijft: “een champagne te creëren die gevoelens oproept van kwaliteit, prestige, feest en luxe”.

In het diepste geheim is Champagne Fleur de Miraval ontstaan uit de samenwerking van de families Pitt en Perrin met een gevestigde naam uit de Champagne business: de Péters familie. De Péters familie is sinds 1919 gevestigd in de Champagnestreek en verkoopt zijn hoogwaardige Blanc de Blancs Champagnes over de hele wereld. Rodolphe Péters, beheerder van de Grand Cru wijngaarden van de familie Péters, heeft al jaren sterke banden met de familie Perrin. De gezamenlijke passie voor het creëren van ‘de grote wijnen in de wereld’, bleek een vruchtbare basis voor de ontwikkeling van de Champagne Fleur de Miraval Rosé. Dé kroon op het werk van vijf jaar toewijding, onderzoek en verfijning.

“Dit project is in de eerste plaats een artistiek avontuur, omdat de creatie van uitzonderlijke wijnen een vorm van kunst is”, legt familie Perrin uit. Rodolphe Péters deelt onze passie voor ’s werelds beste wijnen. Toch, als we samen vintage Rosé Champagnes dronken, kwamen we tot dezelfde conclusie: we houden van de vintage aroma’s die Rosé champagnes ontwikkelen. Helemaal als deze neigen naar Chardonnay, maar we vinden vaak de rode wijn aroma’s te aanwezig. Daarom wilden wij een ander soort Rosé Champagne maken waarin rijpe Chardonnay-druiven geblend worden met jonge Pinot Noir-druiven.”


Meer van Champagne Fleur de Miraval