Wijnhuis | Château des Eyssards |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Bergerac |
Sluiting | Schroefdop |
Druiven |
sauvignon blanc (90 %) sémillon (10 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Citroen, limoen, kruisbessen
Tijdens de nacht geoogst om de druiven koel te houden. Na het ontstelen vindt de schilweking plaats voor 24 uur. Dit proces is zeer belangrijk om aroma’s te onttrekken. Vervolgens worden ze geperst en in een rvs tank overgepompt, hier vindt de vergisting plaats voor 10 dagen tussen de 18 en 20 graden Celsius. Voor de botteling rijpt de wijn nog op de gistcellen.
Aperitief, asperges, schaal-en schelpdieren, vis, jonge Chevre en kaasfondue
“Uitstekend domein. Meer dan prima bergerac ook. Verleidelijke gele appel, groene limoen, witte peper, rode grapefruit. Lekker strak, niet te veel tierelantijnen-poppengordijnen, krakende bitters. Laat zich van zijn beste kant zien”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 8,5.
“Met veel plezier heb ik de nieuwe jaargang wit geproefd van Chateau des Eyssards, een organisch bewerkt domein in de regio Bergerac. De droge Sauvignon Blanc Semillon brengt in zijn niet te lichte, soepele, tevens sappige smaak diverse soorten fruit (groen, citrus, wit) heel plezierig samen met wat grassigheid en relatief zachte zuren”,
Hubrecht Duijker
Verkrijgbaar in 37,5 cl. en 75 cl.
Château des Eyssards is eigendom van de familie Cuisset en ligt in de bekende wijnregio Bergerac. Sinds 1984 is Pascal Cuisset samen met zijn vader en broer de oprichter van het familiedomein. De familie is blij met de rijke grond van 48 hectare, waar in totaliteit 20 verschillende druivenrassen groeien. Door de rijke grond is de familie in staat om complexe wijnen te maken. Wijnen met een veelvoud van subtiele aroma’s, waarvan de afdronk nog lang blijft nagenieten. Pascal is één van de meest getalenteerde wijnmakers uit het gebied en wordt door de internationale pers positief opgemerkt. Jaarlijks valt het familie wijnhuis in de prijzen met de wijnen.