Château des Eyssards Bergerac Semillon Muscadelle

Proefnotitie

Halfdroge witte wijn met een prachtige goudgele kleur. Exotische geuren stuiven het glas uit met veel expressie. In de mond intense fruitsmaken van abrikoos en perzik. Knapperig, fris en fruitig.

Specificaties

Wijnhuis Château des Eyssards
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bergerac
Sluiting Schroefdop
Druiven sémillon (50 %)
muscadelle (30 %)
sauvignon blanc (20 %)
Categorieën Dessertwijn
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Halfdroog, exotisch, knapperig & fris

Vinificatie:

Twee weken na de reguliere oogst van de druiven voor de witte wijnen, komen de druiven voor deze Semillon Muscadelle uit de wijngaarden. De druiven worden direct geperst en de alcoholische gisting vindt plaats in een roestvrijstalen tank tussen de 16 en 18 graden. Bij een balans van 12% - 12,5% alcohol en een restsuiker rond de 40 - 45g/L stopt de vergisting.

Wijn spijs:

Serveer de wijn goed koud, dan is hij heerlijk met foie gras, eendenpaté en desserts met (wit) fruit.

Achtergrondinformatie:

Château des Eyssards is eigendom van de familie Cuisset en ligt in de bekende wijnregio Bergerac. Sinds 1984 is Pascal Cuisset samen met zijn vader en broer de oprichter van het familiedomein. De familie is blij met de rijke grond van 48 hectare, waar in totaliteit 20 verschillende druivenrassen groeien. Door de rijke grond is de familie in staat om complexe wijnen te maken. Wijnen met een veelvoud van subtiele aroma’s, waarvan de afdronk nog lang blijft nagenieten. Pascal is één van de meest getalenteerde wijnmakers uit het gebied en wordt door de internationale pers positief opgemerkt. Jaarlijks valt het familie wijnhuis in de prijzen met de wijnen.


Meer van Château des Eyssards