Château des Eyssards Bergerac Rouge

Proefnotitie

Dieprood van kleur met aroma’s zwart fruit, bessen en kruiden. Sappig in de mond met tonen van zwart fruit en een toets van zwarte peper.

Specificaties

Wijnhuis Château des Eyssards
Land van herkomst Frankrijk
Streek Bergerac
Sluiting Schroefdop
Druiven merlot (80 %)
cabernet franc (20 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zwart fruit, bessen, kruiden

Vinificatie:

Na de oogst wordt het sap met de schillen voor 1 maand vergist, 2 keer per dag wordt het sap over de schillen gepompt om kleur en smaak te extraheren. De alcoholische vergisting duurt ongeveer 10 dagen bij 22-25 graden Celsius. De malolactische vergisting vindt ook plaats op rvs en daarna rijpt de wijn ook op deze rvs tanks.

Wijn spijs:

Aperitief, gegrild vlees, charcuterie en kazen

Awards:

****(*) – max. 5 sterren. Donker fruit, bramen, bessen, cassis. Sap, bittertje, redelijke structuur
- Perswijn

“De blend van merlot en cabernet franc (wat minder alledaags overigens dan merlot met cabernet sauvignon) trakteerde op aangenaam rood en zwart fruit zonder harde hoeken, splinters en dwangnagels. Lekker laurier, aangenaam sap, zoet zonder Nieuwe Wereld te worden..”, - Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 8,5

“If I had to tip one winegrower for future greatness it would be the uncompromising Pascal Cuisset of Château des Eyssards”,
Andrew Jefford, wine writer.

Achtergrondinformatie:

Verkrijgbaar in 37,5 cl. en 75 cl.

Château des Eyssards is eigendom van de familie Cuisset en ligt in de bekende wijnregio Bergerac. Sinds 1984 is Pascal Cuisset samen met zijn vader en broer de oprichter van het familiedomein. De familie is blij met de rijke grond van 48 hectare, waar in totaliteit 20 verschillende druivenrassen groeien. Door de rijke grond is de familie in staat om complexe wijnen te maken. Wijnen met een veelvoud van subtiele aroma’s, waarvan de afdronk nog lang blijft nagenieten. Pascal is één van de meest getalenteerde wijnmakers uit het gebied en wordt door de internationale pers positief opgemerkt. Jaarlijks valt het familie wijnhuis in de prijzen met de wijnen.


Meer van Château des Eyssards