Wijnhuis | Château des Eyssards |
Land van herkomst | Frankrijk |
Streek | Bergerac |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
merlot (75 %) cabernet sauvignon (15 %) cabernet franc (10 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Bosvruchten, vanille, kruiden
Na de oogst wordt het sap met de schillen voor 1 maand vergist, 2 keer per dag wordt het sap over de schillen gepompt om kleur en smaak te extraheren. De alcoholische vergisting duurt ongeveer 10 dagen bij 22-25 graden Celsius. De malolactische vergisting vindt ook plaats op rvs en daarna rijpt 1/3 op nieuwe eikenhouten fusten, 1/3 op 1 jaar oude en 1/3 op 2 jaar oude fusten voor 12 maanden.
Rood vlees, wild en rijpe kazen
****(*) – max. 5 sterren. Fijn cassis, breed, vanille, laurier. Zacht en sappig, verleiding, rijpe tannine - Perswijn
“Hij laat zijn tanden weer zien. Nieuw hout. En een fikse aanval vanuit de flanken met cohorten donker fruit, de tannines hoog geheven” - Harold Hamersma, beoordeeld in DGH met een 8+.
Château des Eyssards is eigendom van de familie Cuisset en ligt in de bekende wijnregio Bergerac. Sinds 1984 is Pascal Cuisset samen met zijn vader en broer de oprichter van het familiedomein. De familie is blij met de rijke grond van 48 hectare, waar in totaliteit 20 verschillende druivenrassen groeien. Door de rijke grond is de familie in staat om complexe wijnen te maken. Wijnen met een veelvoud van subtiele aroma’s, waarvan de afdronk nog lang blijft nagenieten. Pascal is één van de meest getalenteerde wijnmakers uit het gebied en wordt door de internationale pers positief opgemerkt. Jaarlijks valt het familie wijnhuis in de prijzen met de wijnen.