Haras de Pirque Chardonnay

Proefnotitie

Harmonieuze wijn met delicate tonen van gedroogd (citrus) fruit en lichte eikentonen. De balans tussen de frisse zuren en de mineraliteit geeft een elegante wijn met een lange afdronk

Specificaties

Wijnhuis Haras de Pirque by Antinori
Land van herkomst Chili
Streek Casablanca Valley
Sluiting Kurk
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Elegant, gedroogd citrusfruit, mineraliteit

Vinificatie:

Na de handmatige oogst volgt de fermentatie: deels in roestvrijstalen tanks en gedeeltelijk in Franse eikenhouten vaten. Het sap komt kort in contact met de droesem voor het bottelen, om de wijn extra body te geven.

Wijn spijs:

Gaat goed samen met schaal- en schelpdieren en pasta- of rijst gerechten, vis, salade met zalm, wit vlees en gedroogd fruit.

Awards:

James Suckling - 90 punten
Tim Atkin Master of Wine – 90 punten

“Haras de Pirque. Sinds kort in de vaardige handen van Antinori, de multinationale wijnmakersfamilie van Toscaanse oorsprong. Vooralsnog een chardonnay waarin Chili grossiert. Goed gemaakt, tropisch fruit weet zijn plek, ingetogen romigheid en een frisse finale”- Harold Hamersma, beoordeeld met een 8,5

Achtergrondinformatie:

Met deze Chardonnay willen de wijnmakers van Haras de Pirque laten zien welke potentie de druif heeft in de Casablanca Valley, gelegen aan de Chileense kust.

Met de kernwaarden elegantie, finesse, professionaliteit, duurzaamheid, ambachtelijk en kwaliteitsgericht, maken wijnmakers Cecilia Guzman Arriagada en Renzo Cotarella de mooiste wijnen. Het doel van Cecilia Guzman Arriagada is dan ook om het kwaliteitspotentieel van de wijngaarden van Haras de Pirque te maximaliseren, om wijnen te produceren met persoonlijkheid, karakter en een gevoel van verbondenheid.


Meer van Haras de Pirque by Antinori