Wijnhuis | Haras de Pirque by Antinori |
Land van herkomst | Chili |
Streek | Leyda Valley |
Sluiting | Kurk |
Druif |
sauvignon blanc (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Fris, grapefruit, kruidig
Nadat de druiven met de hand zijn geplukt, volgt de fermentatie op RVS tanks gedurende 12-15 dagen. “Sur lie” gerijpt (om de twee weken voorzichtig geroerd) om de wijn meer body te geven.
Heerlijk bij gegrilde witvis, oesters, salades, verschillende groentes en verse kazen.
James Suckling – 90 punten
Tim Atkin Master of Wine – 90 punten
Descorchados – 93 punten
Stuivend rijp fruit, vettige ondertoon, vullende sauvignon blanc, duidelijk een nieuwe-wereldwijn, rond en sappig met finesse, toegankelijk en doordrinkbaar. – Proefschrift
Een frisse en tegelijk ferme wijn die trakteert op zowel plantaardige elementen (groene kruiden, hint van buxus) als sappig fruit (van o.a. groene vruchten). Een echte visvriend.” – Hubrecht Duijker
“Dat het gras bij de buren niet altijd groener is bewijzen ze met deze sauvignon blanc. Groener dan het pas gemaaide gazon. Groener dan de groenste granny smith. Groener dan een groene paprika op een bedje van net geknipte groene kruiden. Kortom, groen maar niet biologisch.” – Harold Hamersma, beoordeeld met een 8,5
De naam Albaclara is een eerbetoon aan de prachtige zonsopgang die je kunt bekijken vanuit de wijngaarden. De witte druiven van het wijnhuis Haras de Pirque komen uit het kustgebied, Casablanca en Leyda; gebieden die de beste kwaliteit druiven kunnen produceren voor de Chardonnay en Sauvignon Blanc. De ligging van de wijngaarden naast de zee ruik en proef je terug in de wijn.
Haras de Pirque is eigendom van de befaamde Italiaanse wijnfamilie Antinori. De naam ‘Haras de Pirque’ is een eerbetoon aan de oudste volbloedpaardenfokkerij in het land, opgericht in 1892 op slechts een steenworp afstand van de wijnmakerij. Om dit eerbetoon kracht bij te zetten, is de wijnkelder ontworpen in de vorm van een hoefijzer. De kelder, gelegen op de heuvel, is ontworpen om het element zwaartekracht in alle fasen van de wijnproductie te integreren. Hierdoor wordt het gebruik van apparatuur beperkt en een hogere mate van energiebesparing en kwaliteit gegarandeerd.