BIO | Longridge Chenin Blanc

Proefnotitie

In de neus mineraalachtige tonen, hints van perzik, ananas en wit steenfruit, met een ingetogen vleugje eikenhout. Een zachte mineraliteit, gepaard met een goed uitgebalanceerde zuurgraad.

Specificaties

Wijnhuis Longridge Wine Estate
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Stellenbosch
Sluiting Kurk
Druif chenin blanc (100 %)
Categorieën Biowine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Gebalanceerd, mineralig, wit steenfruit

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven, zonder te ontstelen, direct geperst. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde gisting gedurende 10 tot 14 dagen met battonage. Vervolgens rijpt het sap voor 12 maanden op gebruikte Franse eikenhouten vaten.

Wijn spijs:

Aperitief, salades, zeevruchten, visgerechten en pasta.

Awards:

15/17 pnt. – Perswijn
Geur: perzik, rijp citrusfruit, ingetogen
Smaak: rustig, droog, ontwikkeling

Achtergrondinformatie:

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.

“We have been blessed with this beautiful piece of land, perfect for the production of top-quality wine” – Jasper Raats, wijnmaker Longridge


Meer van Longridge Wine Estate