BIO | Longridge 'Ou Steen' Chenin Blanc

Proefnotitie

Marmelade, oranjebloesem, ananas, limoen en honing aroma’s stuiven uit het glas. Dit maakt plaats voor een frisse zuurgraad met in de mond smaken als sinaasappel, grapefruit en vanille. Een lange, aanhoudende afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Longridge Wine Estate
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Stellenbosch
Sluiting Kurk
Druif chenin blanc (100 %)
Categorieën Biowine
Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris, sinaasappel, grapefruit

Vinificatie:

Na de handmatige oogst worden de druiven, zonder te ontstelen, direct geperst in gebruikte Franse eikenhouten vaten. In deze vaten rijpt de wijn voor 10-12 maanden. Daarna rijpt de wijn nog even door in de fles na ongefilterde botteling. Rijpingspotentieel: 10 jaar na oogstdatum.

Wijn spijs:

Schaal-en schelpdieren, curry, sushi, Aziatische gerechten, milde en zachte kaas.

Awards:

5 stars - Platter
95 pnt - Tim Atkin
95 pnt Runner–up white wine of the year– Stellenbosch Wine Review

Achtergrondinformatie:

De Longridge 'Ou Steen' komt van een Single Vineyard, met een 'Heritage' certificering. Dit is een Zuid-Afrikaanse certificering voor wijngaarden die ten minste 35 jaar of ouder zijn. Bij deze certificering krijgt de wijn een apart label die over de kurk heen gaat. Aan de onderkant van dit label staat de datum vermeld waarom de specifieke wijngaard van deze wijn is aangeplant.

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.

“We have been blessed with this beautiful piece of land, perfect for the production of top-quality wine” – Jasper Raats, wijnmaker Longridge


Meer van Longridge Wine Estate