Longridge 'Clos du Ciel' Chardonnay

Proefnotitie

Fruitige aroma’s van citroen en perzik, aangevuld met hints van vanille, appel, marsepein en honing. De smaak is delicaat, vol mineralen, en smaken als walnoot en peer. Droge afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Longridge Wine Estate
Land van herkomst Zuid Afrika
Streek Stellenbosch
Sluiting Kurk
Druif chardonnay (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Delicaat, mineralig, citroen

Vinificatie:

Het sap wordt op een natuurlijke manier gevinifieerd, zonder het gebruik van enzymen of klaringsmiddelen. Gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 11-12 maanden, gevolgd door éen jaar flesrijping.

Wijn spijs:

Rijke visgerechten, varkensvlees, gevogelte, vegetarische gerechten.

Awards:

4,5 stars - Platter
95 pnt - Tim Atkin & Chardonnay of the Year 2018, White wine of the year
95/100 Stellenbosch wine review

Achtergrondinformatie:

“Clos du Ciel” betekent “Hemelse Wijngaard” – geplant in 1987 door de legendarische John Platter. Deze wijn staat ook wel bekend als de ‘grand cru’ van Zuid-Afrika. Wijnmaker Jasper Raats wil met de Longridge ‘Clos de Ciel’ Chardonnay de stijl van de grootste Bourgogne wijnen evenaren.

Longridge Wine Estate is een van de toonaangevende biologische Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Gelegen in het wijngebied Stellenbosch, aan de voet van de pittoreske Helderberg bergen. Het landgoed werd opgericht in 1841 en begon in 1992 met het produceren van wijn onder het Longridge-label. Het doel is om wijnen te produceren van uitstekende kwaliteit, en tegelijkertijd de impact op de omgeving te minimaliseren. Met succes: alle wijnen zijn 100% veganistisch geproduceerd & gecertificeerd. Eenden waggelen door de wijngaard om het aantal insecten onder controle te houden en de traditionele Afrikaanse Nguni-runderen zorgen voor het compost. En zo zijn er nog talloze manieren hoe Longridge er voor zorgt dat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van pesticiden.

“We have been blessed with this beautiful piece of land, perfect for the production of top-quality wine” – Jasper Raats, wijnmaker Longridge


Meer van Longridge Wine Estate