Melini Brunello di Montalcino

Proefnotitie

Dieprode kleur met aroma’s pruimenjam, tabak en een nuance van zoethout. Volle harmonieuze smaak in de mond.

Specificaties

Wijnhuis Melini
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druif sangiovese (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Pruimenjam, tabak, zoethout

Vinificatie:

Na de oogst ondergaan de druiven het inwekingproces van de schillen, dit gebeurt onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden op rvs tanks voor 2 weken. Na het vergistingproces rijpt de wijn voor 24 maanden op eikenhouten fusten van Franse origine.

Wijn spijs:

Gebraden rood vlees, wild, truffelgerechten

Awards:

“Ongelijkmatige rijping. Maar is toch fraai in de fles gekomen. Fris en open.”
Harold Hamersma in De Grote Hamersma , beoordeeld met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

Het Toscaanse Wijnhuis Melini is opgericht in 1705 door de Florentijnse familie Melini en ligt in Gaggiano op 300 meter boven de zeespiegel in de heuvels van Chianti Classico. Melini is een van de meest prestigieuze en belangrijkste wijnhuizen in het Chianti-gebied met in totaal 163 hectaren in haar bezit waaronder de wijngaarden Selvanella, Granaio en Terra Rossa. Wijnmaker is Alessandro Zanette.

Brunello di Montalcino is misschien wel de beste wijn van Italië. Het is een wijn gemaakt van de druif Sangiovese Grosso, ook wel Brunello genoemd. De krachtige smaak van Brunello di Montalcino is uniek. Deze wijnen hebben een zeer lang bewaarpotentieel wat beloond wordt met een innemende geur en uiterste verfijning. Een Brunello di Montalcino kan zich moeiteloos meten met de grootste Grand Cru’s uit Frankrijk.


Meer van Melini