Petrolo GALATRONA DOC

Proefnotitie

Een robijnrode, intense en elegante wijn met veel structuur en complexiteit. Een mooie balans tussen zuurgraad, fruit en tannines. Krachtige geur van mediterrane kruiden, ceder, geroosterde rode paprika en donkere chocolade. Zet vol & krachtig in, met donkere kersen, overrijpe pruimen, rozijnen en een hint van after eight. Krachtige afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Petrolo
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druif merlot (100 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vol, donkere kersen, cederhout

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de verdere druivenselectie plaats met een sorteertafel. Een natuurlijke vinificatie met inheemse gisten in betonnen vaten met lange maceraties volgt. De spontane malolactische gisting, vindt plaats in hout. Rijping in Frans eiken barrique, waarvan 1/3 nieuw eiken. Een constante bâtonnage van het fijne depot gedurende de eerste zes maanden geeft de wijn een uniek karakter.

Wijn spijs:

Gezouten vlees, rund, lam, gevogelte

Awards:

98 pnt - Nr. 90 James Suckling Top 100 Wines of Italy (2021)
97 pnt - Nr. 56 | James Suckling Top 100 Wines of Italy (vintage 2020)

Achtergrondinformatie:

Het Petrolo-landgoed maakte deel uit van het oude Middeleeuwse landgoed van "Galantrona", waarvan de oude toren nog steeds op de top van Romeinse fundamenten staat. Het wijnhuis werd gekocht door de familie Bazzocchi in de jaren 40 en sinds de jaren 80 heeft de huidige eigenaar Lucia Sanjust Bazzocchi, met de hulp van haar zoon Luca Sanjust, de productiedoelstellingen en -methoden gewijzigd. Hiermee concentreren ze zich uitsluitend op resultaten van de hoogste kwaliteit. Hierin speelt het geloof van de familie een grote rol.


Meer van Petrolo