Bòggina ICT Toscana Trebbiano

Proefnotitie

Strogeel van kleur. Zachte geuren in de neus van gele appel, mineralen en jasmijn. Boterig eiken in de mond met vleugen citrus, meloen en witte kersenpruim met een mooie afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Petrolo
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druif trebbiano (100 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Zacht, gele appel, jasmijn

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de verdere druivenselectie plaats met een sorteertafel. Een zachte persing en natuurlijke vinificatie met inheemse gisten vindt plaats in barrique. Rijping "Sur lie" voor meer dan 2 jaar in Franse eiken barriques en tonneau, welke speciaal zijn geselecteerd door Lucien le Moin.

Wijn spijs:

Vegetarische gerechten, pasta, magere vis.

Awards:

98 pnt - Nr.47 | James Suckling Top 100 Wines of the World 2022
98 pnt - Nr. 7 | James Suckling Top 100 Wines of Italy 2022
"The terrific quality white from Tuscany at No. 7, the Petrolo Trebbiano Toscana Bòggina B 2020, brings a new level of quality to the region. Petrolo owner Luca Sanjust has worked with close friends in Burgundy to perfect his white wine making, which may be why this trebbiano takes on the depth and intensity of a grand cru from the region. Think Chevalier-Montrachet. Yet it’s made with a grape that is often forgotten in the vineyards of Tuscany. Try it if you can find it."

Achtergrondinformatie:

Bòggina is geboren uit een ontmoeting met Lucien Le Moine. Een geweldige producent in Bourgondië, die Petrolo heeft geïnspireerd, heeft geleid en waardevolle adviezen heeft gedeeld tijdens de verschillende productiefasen, zowel in de wijngaard als in de kelder.

Het Petrolo-landgoed maakte deel uit van het oude Middeleeuwse landgoed van "Galantrona", waarvan de oude toren nog steeds op de top van Romeinse fundamenten staat. Het wijnhuis werd gekocht door de familie Bazzocchi in de jaren 40 en sinds de jaren 80 heeft de huidige eigenaar Lucia Sanjust Bazzocchi, met de hulp van haar zoon Luca Sanjust, de productiedoelstellingen en -methoden gewijzigd. Hiermee concentreren ze zich uitsluitend op resultaten van de hoogste kwaliteit. Hierin speelt het geloof van de familie een grote rol.


Meer van Petrolo