Torrione Val d’Arno di Sopra DOC

Proefnotitie

Donkerrode kleur met geuren van fris donker fruit, ceder, vanille, drop en wat lichte kruidigheid. Sappige aanzet met rijpe zuren en soepele tannines. Veel fruit en kruidigheid in de mond; een krachtige rode wijn met een gemiddelde afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Petrolo
Land van herkomst Italië
Streek Toscane
Sluiting Kurk
Druiven sangiovese (80 %)
merlot (15 %)
cabernet sauvignon (5 %)
Categorie Rode wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Vanille, kruidig, krachtig

Vinificatie:

Na de handmatige oogst vindt de verdere druivenselectie plaats met een sorteertafel. Een natuurlijke vinificatie met inheemse gisten in betonnen vaten met lange maceraties volgt. Rijping in Frans eiken barrique, gedeeltelijk in 40 HL eiken vaten en gedeeltelijk in betonvaten.

Wijn spijs:

Gezouten vlees, rund, lam, gevogelte

Achtergrondinformatie:

De Torrione Val d’Arno di Sopra is een zeer dierbare wijn voor Petrolo; gezocht door Lucia Bazzocchi Sanjust in 1988 en destijds gemaakt met de hulp van voormalig wijnadviseur Giulio Gambelli. Torrione markeert het begin van de nieuwe benadering van het wijnhuis om wijn van de hoogste kwaliteit te produceren. Torrione is de ware identiteit van Petrolo en combineert de druiven van alle wijngaarden van Petrolo.

Het Petrolo-landgoed maakte deel uit van het oude Middeleeuwse landgoed van "Galantrona", waarvan de oude toren nog steeds op de top van Romeinse fundamenten staat. Het wijnhuis werd gekocht door de familie Bazzocchi in de jaren 40 en sinds de jaren 80 heeft de huidige eigenaar Lucia Sanjust Bazzocchi, met de hulp van haar zoon Luca Sanjust, de productiedoelstellingen en -methoden gewijzigd. Hiermee concentreren ze zich uitsluitend op resultaten van de hoogste kwaliteit. Hierin speelt het geloof van de familie een grote rol.


Meer van Petrolo