Wijnhuis | St. Michael Eppan |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Alto Adige |
Sluiting | Kurk |
Druif |
pinot bianco (100 %) |
Categorie |
Witte wijn |
Download PDF |
Levendig, verse peer, witte bloesem
De druiven voor deze premium Pinot Bianco staan op een kalksteenbodem met klei. Na de handmatige oogst volgt fermentatie voor 85% in RVS en voor 15% in eikenhouten vaten, gevolgd door de malolactische gisting. Na zo’n vijf maanden worden de sappen samengevoegd. Bewaarpotentieel: 4-5 jaar na oogstdatum.
Een ‘premium’ aperitief en zomerwijn, maar ook heel veelzijdig in de foodpairing: het past bij zeevruchten en vis, maar ook bij bijvoorbeeld wild gevogelte.
“Pinot Blanc, de belangrijkste druivensoort van Zuid-Tirol, is ontwaakt uit zijn slaap en heeft zich ontwikkeld tot een visitekaartje voor de regio en St. Michael Eppan.” De Schulthaus werd in 1982 voor het eerst gevinifieerd en gebotteld en is volgens het wijnhuis de meest volmaakte vorm van de Zuid-Tiroolse Pinot Blanc.