APPIUS

Proefnotitie

Groengeel van kleur. Een intense, energieke en diepgaande geur van exotisch fruit (banaan, meloen, mango), peer, witte perzik, Goudrenet appel, witte bes en kruisbes. Toegankelijke frisse smaak, met karakter en herkenbaarheid. Warme smaak met een mooie balans tussen de zuurgraad en mineraliteit.

Specificaties

Wijnhuis St. Michael Eppan
Land van herkomst Italië
Streek Alto Adige
Sluiting Kurk
Druiven chardonnay (52 %)
pinot gris (20 %)
pinot blanc (15 %)
sauvignon blanc (13 %)
Categorie Witte wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Karaktervol en fris, exotisch fruit, witte bes

Vinificatie:

De druiven voor deze APPIUS komen van de beste wijngaarden in Appiano. De druiven staan hier aangeplant op een bodem van kalksteen en grind, van wijnstokken van 25-40 jaar oud. Na de handmatige oogst gaat het sap in barrique-tonneux voor de alcoholische en malolactische fermentatie (behalve de Sauvignon Blanc). Assemblage vindt plaats na 1 jaar, gevolgd door 3 jaar rijping op RVS tanks. Bewaarpotentieel: > 10 jaar.

Wijn spijs:

Uitstekend te combineren met sterke visgerechten zoals tarbot of zeeduivel. Lekker bij een risotto met zeevruchten, maar ook bij gevogelte of kalfsvlees.

Awards:

2018: 97/100 pnt. - Decanter

Achtergrondinformatie:

“The best of our grapes, our vines, our terroir, to craft a truly exceptional wine: APPIUS.”De naam van deze wijn is een verwijzing naar de wijngaarden waar de druiven mogen groeien: de beste wijngaarden in Appiano. Het is de meest prestigieuze cuvée van St. Michael Eppan en is een blauwdruk van de persoonlijke visie van wijnmaker Hans Terzer. Ieder jaar laat APPIUS het beste zien van het Vintagejaar. Zoals wijnmaker Hans Terzer de wijn omschrijft: “een werkelijke opwindende zintuigelijke ervaring, als een dans van aroma’s in het glas.”

Niet alleen de inhoud van de APPIUS wordt ieder jaar opnieuw beoordeeld, maar ook het ontwerp van de fles verandert ieder jaar. Het doel hiervan? Een waardevolle wijncollectie ontwerpen die ieder jaar wijnliefhebbers over de hele wereld kan verrassen en bekoren. Iedere fles van de limited edition (7000 flessen) is genummerd.


Meer van St. Michael Eppan