Wijnhuis | Tenuta di Biserno |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Toscane |
Sluiting | Kurk |
Druiven |
cabernet franc (60 %) merlot (30 %) petit verdot (10 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Kersen, koffie, chocolade
Na de oogst worden de druiven ontsteelt. De vergisting neemt plaats voor 3 tot 4 weken op roestvrijstalen vaten bij 28 graden. Daarna vindt de malolactische vergisting plaats, 60% op hout en de rest op roestvrijstaal. Vervolgens rijpt 90% van de wijn voor 15 maanden op nieuw en gebruikt Franse eikenhouten fusten.
Wild en gebraden vlees
97/100 pnt – James Suckling (Biserno 2018)
98+/100 pnt - Robert Parker - The Wine Advocate (Biserno 2016)
94/ 100 pnt. – James Suckling (Biserno 2016)
97/100 pnt – Falstaff (Biserno 2016)
94/100 pnt – Wine Spectator (Biserno 2016)
Gold medal – The Winehunter Award 2019 (Biserno 2016)
In 1995 ontdekte Lodovico Antinori een domein wat hij later met zijn broer Piero en landeigenaar Umberto Mannoni omtoverde tot Tenuta di Biserno. Het Toscaanse wijnhuis heeft 49 hectare aan landgoed en is gelegen in Alta Maremma in West Toscane tussen de heuvels van Bibbona. Tenuta di Biserno grenst aan het historische dorp Bolgheri en biedt een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee. De druivenstokken die op de wijngaarden zijn geplant zijn vooral cabernet franc en merlot en in kleinere hoeveelheden petit verdot en cabernet sauvignon.