Torre de Vejezate Rosé

Proefnotitie

Een zuivere, lichtroze kleur in het glas, met aroma’s van rood fruit, aardbei en hints van perzik. Een frisse, zachte wijn met een evenwichtige zuurgraad en citroenachtige tonen in de afdronk.

Specificaties

Wijnhuis Torre de Vejezate
Land van herkomst Spanje
Streek La Mancha
Sluiting Schroefdop
Druif tempranillo (100 %)
Categorieën Biowine
Vegan
Rosé wijn
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Fris en zacht, aardbei, perzik

Vinificatie:

De Torre de Vejezate rosé wordt geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde Tempranillo druiven. De vinificatie vindt plaats op roestvrijstalen tanks op een lage, gecontroleerde temperatuur, om er zo voor te zorgen dat de fruitaroma’s volledig tot zijn recht komen.

Wijn spijs:

Aperitief, pasta, tapas, kaas en wit vlees

Achtergrondinformatie:

Torre de Vejezate dankt zijn naam aan een eeuwenoude uitkijktoren gelegen tussen de provincies Ciudad Real en Albacete. De Orde van Santiago bouwde de uitkijktoren langs de passage waar kooplieden geladen met amforen wijn en olie passeerden en vroegen belasting voor het gebruik van dit pad.

Torre de Vejezate is onderdeel van Bodegas Crisve. De Bodegas ligt midden in de Spaanse Denominacion de Origen La Mancha. In 1955 richtte een groep van 25 druiventelers, onder leiding van Juan Manuel Orriach Moreno, de coöperatie Bodegas Cristo la Vega op. Vandaag de dag is het een state of the art Bodega voorzien van de meest moderne technische snufjes voor het produceren van topwijnen voor een hele faire prijs.

De wijngaarden liggen zo'n 700 m boven zeeniveau. Er heerst een landklimaat met warme zomers en lange koude winters met neerslag van 300 tot 400 mm. Deze extreme omstandigheden zijn ideaal voor het rijpingsproces van de geteelde druivenrassen. Een aantal van hen zijn al bijna 100 jaar oud.


Meer van Torre de Vejezate