Wijnhuis | Willy Bauer |
Land van herkomst | Oostenrijk |
Streek | Burgenland |
Sluiting | Schroefdop |
Druif |
zweigelt (100 %) |
Categorie |
Rode wijn |
Download PDF |
Zacht, rijpe rode bessen, kersen
Bodemstructuur: grote variëteit aan bodemtypen. Fermentatie: INOX tanks. Lagering: enkele maanden op INOX tanks
Pizza, gebraden rundvlees, wild.
Willy Bauer brengt samen met een aantal bevriende wijnboeren uit o.a. Niederösterreich (grüner
veltliner) en Burgenland (zweigelt) een aantal mooie wijnen op de markt.
Willy Bauer koopt de druiven in bij diverse vaste partners en is zelf verantwoordelijk voor de
vinificatie en blending. Ze maken vooral wijnen die lekker drinkbaar zijn, niet te hoog alcoholisch
of te krachtig zijn. Zuiverheid, balans en fris fruit zijn heel belangrijk. De vinificatie gebeurd
uitsluitend op INOX tanks, om zoveel mogelijk frisheid en primair fruit te waren.