Producent | Baladin |
Land van herkomst | Italië |
Streek | Piemonte |
Sluiting | Kroonkurk |
Categorie |
Bier |
Download PDF |
Citrus, koriander, bergamot
Om dit bier gluten vrij te maken kiest Teo er voor om een grondstof te kiezen die van nature glutenvrij is. Daar waar veel producenten ervoor kiezen om de gluten uit het bestaande bier te halen. In plaats van gerst gebruiken ze risotto rijst. De bieren van Baladin zijn uniek omdat deze niet worden gefilterd, niet worden gepasteuriseerd en hergisten op de fles. Dit is de reden dat het bier langzaam evolueert waardoor er een natuurlijke variatie in smaak ontstaat. Om de kwaliteit van de bieren te waarborgen, is een relatief lang proces nodig. Bij de meeste bieren kost het drie maanden om de bieren te maken: één maand voorbereiding, één maand hergisting en één maand stabilisatie. Teo ziet bier als een ambachtsproduct dat bij voorkeur gecombineerd wordt met eten.
Aperitief, vis en kazen
Nazionale glutenvrij komt voort uit de noodzaak en wil om een goed, smakelijk bier te maken voor degenen die vanwege gezondheidsproblemen en/of allergieën het ‘gewone’ bier niet kunnen drinken.
Het reeds van nature lage glutengehalte van Nazionale was perfect om een nauwkeurige onderzoek te starten om een gecontroleerde, gecertificeerde glutenvrije versie te bedenken. Een Baladin bier op basis van risottorijst, waar iedereen van kan genieten.