Baladin Cola

Proefnotitie

De cola van Baladin is een frisdrank die geen kleurstoffen of conserveermiddelen bevat en wordt geproduceerd met de kolanoten gekocht bij het "Kola Slow Food Presidium” in Sierra Leone. Een deel van de opbrengst van de verkoop zal worden gedoneerd aan Slow Food Stichting Biodiversiteit ter ondersteuning van het Presidium project.

Nog iets belangrijks en bijzonders aan dit drankje: het gebruik van deze noten, en de noodzakelijke keuze om geen kunstmatige kleurstoffen te gebruiken, betekent dat dit nieuwe Baladin-drankje een nogal “ongebruikelijke” kleur heeft voor een cola: Rood! Deze rode kleur onderscheidt het van meer ‘commerciële’ producten.

Specificaties

Producent Baladin
Land van herkomst Italië
Streek Piemonte
Sluiting Kroonkurk
Categorieën Alcoholvrij
Soft Drinks
PDF Download PDF

Smaakprofiel:

Cola

Achtergrondinformatie:

Het verhaal van Baladin begint in het dorpje Piozzo ten zuiden van Turijn in de Langhe. Het is dit dorpje waar eigenaar Teo Musso in de jaren tachtig begint met het ontwikkelen van bier vanuit zijn ouderlijk huis. Op 78 hectare grond produceert hij zijn eigen ingrediënten waarbij hij voor energie vertrouwt op de zon. Vele bezoeken aan Vlaanderen en jarenlange ontwikkeling van het brouwen van de bieren van Baladin zorgen voor de hoogwaardige producten die op dit moment door hem op de markt worden gebracht. Baladin heeft meer dan 23 soorten bier waarbij een aantal is vernoemd naar zijn naasten, denk hierbij aan zijn zoon Isaac en toenmalige vrouw Nora.


Meer van Baladin